NEETs Covasna

Ai nevoie să îți găsești un loc de muncă stabil și bine plătit?

Dacă ești unul dintre tinerii care nu își găsește un loc de muncă pentru că nu are calificările cerute de angajatori, proiectul nostru te poate ajuta. Specialiștii din cadrul proiectului îți pot evalua cunoștințele și abilitățile, își pot recomanda un curs gratuit care să ți se potrivească și să fie în armonie cu dorințele tale personale, iar la final, după obținerea diplomei de calificare îți pot oferi mediere profesională pentru angajare. Acest lucru înseamnă că te pot ajuta să identifici locurile de muncă potrivite, pot redacta împreună cu tine documentele de care ai nevoie și te pot consilia pentru susținerea interviului cu angajatorul.

Condițiile pentru a te putea înscrie în proiect sunt: să ai între 16-29 de ani, sa nu fii angajat, să nu urmezi cursuri de formare profesională sau educație, să nu fii implicat în alte activități productive și să locuiești într-unul din județele Covasna sau Brașov.

Tinerii asemenea ție sunt numiți generic „generația NEETs”. Acest lucru ar trebui să îți dea încredere pentru că nu ești singur și există o serie de măsuri sociale pentru a te ajuta să ieși din această situație. Generația NEETs este adesea asociată cu tinerii care se confruntă cu o piață a forței de muncă extrem de competitivă și întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă stabil și bine plătit. Poți avea un nivel de educație ridicat sau scăzut, poți să nu ai nicio calificare sau poți avea anumite calificări ce nu sunt cerute de angajatorii din zona în care tu locuiești.

Multe dintre cauzele care au dus la această situație sunt independente de tine. Globalizarea și schimbările economice au dus la creșterea numărului de locuri de muncă temporare sau cu jumătate de normă, făcând mai dificilă obținerea unui loc de muncă stabil și bine plătit. Reformele educaționale au creat o concurență mai mare pentru locurile de muncă, ceea ce face mai dificilă găsirea unui loc de muncă stabil după absolvire. Crizele economice au avut un impact negativ asupra pieței forței de muncă, ceea ce a făcut ca tinerii asemenea ție să fie mai expuși la șomaj și să aibă greutăți în găsirea unui loc de muncă.

Odată cu obținerea unui loc de muncă potrivit și a unui venit stabil, credem că vei mai multă încredere în tine și îți va fi mai ușor să îți găsești un loc în societate, lucruri ce ne dorim să aibă un impact pozitiv asupra sănătății tale mentale și fizice.

Pentru înscrierea în proiect ne poți scrie în formularul din secțiunea Contant sau ne poți suna

Sună acum!

Pentru a afla care sunt cursurile gratuite oferite în cadru proiectului poți consulta secțiunea Cursuri.