Întrebări și răspunsuri

Care este obiectivul proiectului?

Obiectivul general al proiectului urmărește să ajute tinerii NEETs din regiunea Centru să dobândească noi competențe, abilități și calificări profesionale cerute pe piața muncii pe plan local. Acestea cresc șansele de a găsi un loc de muncă și de a fi angajați.

Care sunt condițiile de înscriere în proiect?

Pentru a te înscrie în proiect trebuie să ai între 16-29 de ani, să ai rezidența în județul Covasna, să nu fii angajat/ angajată, să nu ai nicio sursă de venit și să nu urmezi o formă de școlarizare sau formare.

Cum mă înscriu în proiect?

Pentru a te înscrie în proiect alege una dintre următoarele alternative:

  • sună direct de pe site prin apăsarea butonului „Sună acum” din secțiunea Contact. Este un număr cu tarif normal.
  • ia legătura cu coordonatorul local la numărul de telefon: 0745 764 826
  • mergi la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) de care aparții și cere să fii înscris în proiectul „Intervenţie integrată pentru tinerii NEETs din regiunea Centru”
  • sună la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) de care aparții și cere să fii înscris în proiectul „Intervenţie integrată pentru tinerii NEETs din regiunea Centru”

Cu ce mă ajută proiectul?

  • Vei putea face cursuri gratuite pentru a avea noi calificări, abilități și competențe cerute pe piata muncii din zona unde locuiești, adaptate la nivelul tău de școlarizare de până acum
  • Vei primi o subvenție de participare după finalizarea cursului de calificare sau specializare la care te-ai înscris
  • Vei beneficia de servicii specializate de mediere în vederea angajării
  • Vei fii la curent cu locurile de muncă disponibile în zona în care locuiești.

Cum știu ce cursuri se organizează?

După înscrierea în proiect ți se vor prezenta cursurile pe care tu le poți face, în funcție de pregătirea ta formală.

Cum aflu când se organizează cursurile?

După înscrierea în proiect vei alege cursul de calificare sau specializare pe care vrei să îl faci, în funcție de educația ta formală, și vei fi informat când are acesta loc în zona în care tu locuiești.

Unde se organizează cursurile?

Cursurile vor avea loc în regiunea Centru, dar vrem ca tu să ajungi cât mai ușor la curs și ne străduim să organizăm unul cât mai aproape de tine. Imediat ce aplică suficiente persoane pentru a forma o grupă de curs, te vom informa.

Aveți pagină de Facebook?

Proiectul are o pagină de Facebook pe care o poți accesa direct aici.

Postăm periodic informații legate de proiect, de curs și povești de succes ale unor tineri NEETs ca tine, care au reușit în viață.