Cum te ajută abilitățile și aptitudinile să faci alegeri mai bune

 Dacă ești un tânăr care a absolvit 8 sau 10 clase și îți cauți de lucru sau un curs de formare, dar îți dorești să încerci să faci ceva la care să fii bun cu adevărat, este important să iei în calcul abilitățile și aptitudinile tale.

Evaluează-ți abilitățile și aptitudinile, inclusiv cele dobândite în timpul școlii. La ce anume te descurci bine și ce anume îți place să faci? Poți căuta un curs care să-ți dezvolte aceste abilități sau un loc de muncă unde acestea să se potrivească.

Deși abilitățile și aptitudinile sunt distincte, acestea pot interacționa și se pot influența reciproc. De exemplu, o aptitudine naturală pentru matematică poate facilita învățarea abilităților matematice, iar practica și dezvoltarea abilităților pot îmbunătăți performanța în domeniul în care avem o aptitudine naturală.

Nu ezita să ceri sfatul și sprijinul consilierilor din cadrul proiectului. Aceștia îți pot oferi informații și sfaturi prețioase pentru a-ți ghida alegerile.

Odată cu înscrierea în proiect beneficiezi și de servicii gratuite de consiliere și orientare profesionale care să te ajute să îți cunoști aptitudinile și să faci alegeri mai bune pentru tine și viitorul tău.

Pentru înscrierea în proiect poți completa formularul de pe pagina de Contact sau poți alege

Sună acum!