NEETs Centru

Cum te ajută profesional cursul TIC?

Cursul despre tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) răspunde nevoilor de formare în domeniul calculatoarelor pentru persoanele care doresc să profite de avantajele oferite de lumea computerelor și a internetului. Vei trece dincolo de noțiunile generale de TIC și vei putea înțelege cum tehnologia digitală și internetul te ajută în activitatea de zi cu zi.

Odată cu absolvirea cursului TIC poți obține mult mai ușor un loc de muncă ce presupune lucrul pe calculator sau îți poți îmbunătăți rezultatele în ceea ce faci acum prin găsirea rapidă de informații. Calculatoarele pot face mult mai multe decât permite acces la filme și muzică. Poți automatiza o serie de procese și actualiza rapid informațiile din documente mult mai ușor, de la o simplă gestiune sau o bază de date și până la prezentări complexe pentru produse sau servicii.

Diploma de calificare obținută în urma finalizării cursului și absolvirii examenului este emisă de Ministerul Muncii și Justiției și Ministerul Educației Naționale și recunoscută de ANC (Autoritatea Națională de Calificări)și îți oferă o bază standard de cunoștințe IT. Ea reprezintă o recomandare în faţa unui posibil angajator și totodată îți creste gradul de mobilitate profesională şi de utilizare a calculatorului.

Ultimele două decenii au transformat tehnologia informaţiei şi comunicării (TIC) dintr-un produs destinat unui număr restrâns de persoane, într-un instrument omniprezent în viaţa profesională şi personală a noastră a tuturor. Schimbările la care asistăm în viaţa de zi cu zi, fie că sunt de natură economică, tehnologică sau culturală vin deopotrivă cu părţi bune şi părţi mai dificile, dar invariabil ele implică nevoia de adaptare, iar aici avantajele TIC nu sunt deloc neglijabile. În măsura în care interacţiunea cu diversele instrumente TIC poate fi anticipată, le poți adapta pentru a oferi informaţii şi servicii bine ţintite.

Acest curs este gratuit pentru tine dacă te înscrii în proiect și îndeplinești următoarele condiții:

  • Ai între 16-29 de ani
  • Locuiești într-unul din județele Covasna sau Brașov
  • Nu ai nicio sursă de venit
  • Nu urmezi o altă formă de educație sau formare.

Pentru înscrierea în proiect ne poți scrie în secțiunea Contact sau ne poți suna.