Organizăm cursuri aproape de tine

A început un nou an universitar, moment ce a scos iar în evidență cauzele majore pentru care unele forme de învățământ nu pot fi alternativă realistă pentru unii dintre elevii din mediul rural. Cel mai recent sondaj realizat de fundația World Vision România arată că 80% dintre adolescenții de la sate și alte comunități dezavantajate își doresc să ajungă la facultate, însă unu din trei este îngrijorat că familia nu-l va putea susține financiar. Alți 14% se tem că nu vor găsi un loc în cămin, iar costurile unei chirii ar fi mult prea mari pentru bugetele lor.

Reprezentanții WVR au întrebat actuali studenți, absolvenți ai programului „Vreau în clasa a IX-a”, care sunt principalele provocări financiare ale vieții de student. 35% au răspuns că le este greu să facă față cheltuielilor de cazare, fie că sunt la cămin, fie că sunt în chirie, iar 14% au afirmat că se descurcă greu cu cheltuielile pe care le implică transportul. Mai mult de unul din zece au spus că întâmpină dificultăți pentru acoperirea cheltuielilor legate de mâncare și îmbrăcăminte și tot atâția fac cu greu față cheltuielilor pentru materiale educaționale – cărți și alte tipuri de suport pentru învățare.

Știm că aceste provocări sunt prezente în viața unor tineri, indiferent de vârstă, pregătire sau aspirații. Unul dintre obiectivele proiectului nostru este de a facilita accesul la cursurile de formare, astfel încât să fie ușor de ajuns, relevante și să ofere o calificare cerută de angajatorii din zona Centru.

Încurajăm înscrierea în proiect pentru tinerii din aceeași zonă, astfel încât grupele să atingă repede numărul minim pentru organizare.

În secțiunea CURSURI găsiți calificările și specializările disponibile.

În secțiunea CONTACT ne puteți scrie.